друкувати


Ми за НАТО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-10 11:04:03
Вчора в ОДА відбувся інформаційно-навчальний семінар з питань євроатлантичної інтеграції України для представників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Відкриваючи семінар, на якому обговорювали прагнення нашої держави стати повноправним членом НАТО, голова обласної ради Ігор Олійник з оптимізмом відзначив, що більшість прикарпатців схвально ставиться до ідеї вступу України до Північноатлантичного альянсу. При цьому Ігор Мирославович пожартував, що "на Прикарпатті знаходиться найвища вершина України Говерла, тож ми тут найвищі і нам тут найвидніше". Також він зазначив, що сьогодні потрібно з усією відповідальністю ставитись до питання, як вберегти незалежність України, здобуту наприкінці ХХ століття, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"Ми проводимо семінар, щоб роз’яснити нашим людям, що таке НАТО. Що робить НАТО для того, щоб країни, які є його членами, зберігали свою незалежність. Ця тема є сьогодні актуальною, адже зовнішньополітичні виклики, які постають перед нами, показують, що держави поза Альянсом є дуже вразливими". Учасники семінару переглянули фільм "НАТО – міфи та реальність", провели низку дискусій на теми інтеграції України до НАТО.

На сьогодні облдержадміністрацією у співпраці з організаціями громадянського суспільства, науковцями та освітянськими закладами систематично проводяться інформаційні заходи, що дають змогу створювати сприятливе інформаційне середовище, необхідне для підвищення рівня поінформованості громадськості області про функціонування системи безпеки в Європі, гарантії та обов'язки, які надає членство в НАТО, результати приєднання до НАТО для безпеки, зростання економіки і соціальної сфери країни.

Обговорити на форумі