друкувати


Збройні Сили України: І воювати, і медалі виборювати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-09 12:32:50
Вчора спортсмени Збройних Сил України стали володарями кількох нагород на Всесвітній універсіаді з різних видів спорту, яка триває у столиці Сербії місті Белград. Зокрема, у стрибках у воду з 10-метрової вишки бронзову медаль здобула представниця Центрального спортивного клубу ЗС України солдат військової служби за контрактом Юлія Прокопчук.

Ще одна представниця Центрального спортивного клубу ЗС України солдат військової служби за контрактом Олена Кривицька стала володарем золотої медалі у складі національної збірної у командних виступах з фехтування на шпагах. "Золото" дісталося також представниці спортактиву ЗС України Олені Вороніній, яка гідно представила Україну в командних виступах з фехтування на шаблях, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У складі чоловічої національної команди з фехтування на шпагах володарями бронзових медалей стали прапорщик Ігор Рейзлін та молодший сержант Віталій Медведєв. Вони проходять підготовку до змагань на базі Центрального спортивного клубу ЗС України. Всесвітня універсіада з різних видів спорту у Белграді завершиться 12 липня.

Тим часом у Тбілісі завершився чемпіонат Європи з вільної боротьби. За інформацією старшого тренера команди майстрів з єдиноборств Центрального спортивного клубу ЗС України майора Андрія Парталяна. Спортсмени ЗС України на цих змаганнях здобули три медалі. У жінок бронзу у ваговій категорії до 67 кілограмів здобула працівник Збройних Сил України майстер спорту міжнародного класу Ірина Нетреба. У чоловіків у ваговій категорії до 55 кілограмів "срібло" здобув представник Центрального спортивного клубу Збройних Сил України майстер спорту міжнародного класу солдат строкової служби Микола Айвазян. У ваговій категорії до 96 кілограмів "бронзова" нагорода дісталася майстру спорту міжнародного класу працівнику ЗС України Павлу Олійнику.

Не менш результативним для армійських спортсменів видався чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед юніорів, який відбувся у столиці Угорщини місті Будапешті. Під час змагань працівник ЗС України Олександр Горшковозов здобув золото" в особистих змаганнях у стрибках з метрового трампліну та "срібло" в синхронних стрибках з трьохметрового трампліну.

А на гран-прі з легкої атлетики на призи братів Знаменських, яке завершилося в підмосковному Жуковську в Росії, "бронзу" здобула працівник ЗС України Наталя Пигида, яка подолала свою коронну дистанцію у 400 метрів за 51,49 секунду.

Обговорити на форумі