друкувати


"ОПОРА" для абітурієнтів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-09 12:08:47
Зробити вступну кампанію 2009 максимально прозорою в Івано-Франківську обіцяли вчора представники громадянської мережі "ОПОРА" під час прес-конференції "Вступ-2009: ризики та можливості для абітурієнтів".

Вступ розпочався 29 червня. Новацією для цьогорічних абітурієнтів стала спецсистема "Конкурс", завдяки якій в он-лайн режимі молоді люди можуть простежити за своїми шансами стати студентами того чи іншого вузу. До цієї системи вже зареєструвався 421 вищий навчальний заклад, серед них 11 івано-франківських. Інформація тут має поновлюватися щоденно. А тепер "Конкурс" ще й моніторитимуть спостерігачі в 21 регіоні України.

За словами регіонального координатора громадського мережі "ОПОРА" Івана Маруняка, активісти "ОПОРИ" вже опитують абітурієнтів, чи зрозуміла їм процедура вступу. Наразі великою небезпекою для прозорості процесу є пільговики, адже не секрет, що чимало з них мали колись і, ймовірно, матимуть тепер фальшиві довідки. Спостерігатимуть "опорів ці" чи вчасно поновлюється представниками приймальних комісій система "Конкурс".

Якщо в абітурієнта виникли якісь проблеми, товар то повідомити про них на електронну сторінку "Вступ-інфо" або за телефоном гарячої лінії "ОПОРИ": 80977290709 та 80636286768.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі