друкувати


"Беркут" й пластуни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-09 11:33:33
До таборування юних "пластунів" приєдналися прикарпатські правоохоронці.

Працівники прикарпатської міліції протягом літа продовжують у різноманітний спосіб ознайомлювати школярів з роботою правоохоронців. Як і торік, у місця відпочинку дітей навідуються співробітники тих міліцейських служб, якими вони найбільше цікавляться.

Зокрема, учора такий візит відбувся у табір на Городенківщині. Тут у мальовничій місцині Дністровського каньйону протягом двох тижнів проводитимуть своє дозвілля та підсумовуватимуть здобуті протягом року знання та уміння хлопчаки-підлітки з організації "Пласт".

Сповідування принципів здорового способу життя цією молодіжною спільнотою співзвучне діяльності міліції. Тому хлопці з особливим зацікавлення та ентузіазмом сприйняли спілкування з гостями – бійцями спецпідрозділу "Беркут" та фахівцями кінологічної служби. Беркутівці продемонстрували професійну майстерність у показових виступах, а відтак надали можливість юним пластунам під керівництвом досвідчених міліціонерів самим спробувати прийоми самооборони.

Високо оцінили школярі й виступ кінолога та його чотирилапого помічника. Службовий собака, на щире захоплення підлітків, бездоганно виконував команди наставника. Побачене ще раз засвідчило, що працівники міліції повсякчас готові прийти на допомогу та здатні захистити громадян від злочинних зазіхань.

На завершення зустрічі з пластунами у літньому таборі "Скрижаль – 2009", концепцією якого, до речі, є лицарство, заступник начальника УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Ярослав Манжелей висловив сподівання, що спілкування з міліціонерами було для хлопчаків приємним та корисним. Він побажав, щоб отримані від беркутівців початкові навички самозахисту не доводилося використовувати. Водночас зазначив, що коли й виникне потреба, то щоб нинішні пластуни були напоготові та змогли відстояти себе, свою родину та нашу Вітчизну.

Автор: Зорина КРЕЧКО, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі