друкувати


Бродячих тварин у Івано-Франківську стерилізуватимуть

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-08 12:03:30
Про це сьогодні під час оперативної наради повідомив начальник Управління житлово-комунального господарства міста Івано-Франківська Петро Косюк. Окрім міського голови Віктора Анушкевичуса та керівників управлінь та відділів МВК, у нараді також взяли участь заступники міського голови Зіновій Фітель, Олександр Дерев’янко та Ярослав Яцишин, а також керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис та секретар Івано-Франківської міськради Василь Бойчук.

Питання поводження з бродячими тваринами нормативно у місті Івано-Франківську врегульовано вже досить давно. Проте, практично втілити комплекс заходів, який передбачений "Програмою поводження з безпритульними тваринами в м.Івано-Франківську", вдалося лише тепер. За словами Петра Косюка, з 15 липня цього року, тобто вже з середини наступного тижня, на вулицях міста розпочнеться відлов безпритульних тварин для їх подальшої стерилізації з метою припинення росту популяції бродячих тварин, повідомляє прес-служба міськвиконкому.

Для стерилізації тварин тепер використовуватимуть приміщення та обладнання віварію Івано-Франківського медичного університету, з яким підписано відповідну угоду, а також прийнято на роботу додатково двох працівників. Також, за словами головного комунальника міста, вирішено і питання транспортування відловлених тварин – з цією метою використовуватиметься автомобіль "Газель", що вже обладнаний спеціальними клітками для тварин.

Фінансуватимуться ці роботи з коштів, передбачених на виконання вищезгаданої Програми поводження з безпритульними тваринами у м.Івано-Франківську. 15 тис. грн. – виділено Павлівському притулку для тварин на утримання його мешканців до кінця року. Решта ж коштів із 100 тис. грн., які передбачені бюджетом міста на такі цілі, використовуватиметься на медикаменти, обладнання, інструменти, а також їжу та спеціальні нашийники для стерилізованих тварин, які повинні будуть утримуватись у віварію медуніверситету кілька днів після процедури стерилізації.

Обговорити на форумі