друкувати


Опілля наблизилося до Данії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-08 11:22:18
На Рогатинщину завітала 49 жителів з міста Асінґ Королівства Данії на чолі з пастором Альфредом. В 2006 та 2008 роках учасники художньої самодіяльності села Пуків Рогатинського району, колективи Надвірнянського району та смт.Бурштин побували в цій країні зі своїми творчими виступами, пропагуючи культуру та традиції Опільського краю.

Цього разу пуківчани приймали гостей у себе: з цієї нагоди в місцевому храмі відправлено Божественну Літургію, в місцевому клубі учасники художньої самодіяльності піднесли гостям хліб-сіль на вишиваному рушнику, підготували святковий концерт. Учасників свята привітав сільський голова с.Пуків Любомир Тичківський, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Гості з Данії ознайомилися з місцевою школою, побували в шкільному музеї та капличці, подарували книги. Цього дня вони відвідали також Унівський Святоуспенський монастир та Львів. Жителі Данії вперше побували в Опільському краї і були приємно вражені гостинністю та високою культурою місцевих мешканців. Керівник делегації пастор Альфред висловив побажання, щоби Україна якнайшвидше приєдналася до Європейського Союзу.

Обговорити на форумі