друкувати


Разом подаємо про добробут країни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-07 01:12:06
З хорошими результатами роботи за півріччя зустріли податківці Прикарпаття своє професійне свято, яке традиційно відзначають 2 липня.

Так, до Зведеного бюджету України за півроку надійшло майже 1 млрд 254 млн грн податків та обов’язкових платежів, які адмініструє податкова служба в області. На потреби місцевих бюджетів Івано-Франківщини за січень-червень ц.р. надійшло 536 млн грн. Це, насамперед, передбачає фінансування закладів освіти, охорони здоров’я і культури, що є суттєвою підмогою в поліпшенні якості життя кожного краянина. Нинішнє суспільство чітко усвідомлює заслугу в цьому податкової служби. А тому привітати податківців зі святом та подякувати їм за нелегкий труд прийшло чимало гостей: це й представники обласної та міської влади, керівники силових, контролюючих та фінансових органів та представники бізнесу, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

Проте, голова ДПА Володимир Попович, резонно зауважив, що наповнення бюджету, це результат діяльності не лише податківців. Саме від співпраці з платниками податків та з усіма органами влади й залежить подальший розвиток економіки краю, підвищення його інвестиційної привабливості, а також зростання соціальних стандартів та добробуту громадян.

Його думку у своєму привітальному слові продовжив і голова ОДА Микола Палійчук: "Прикладів результативної співпраці податкової служби області та ОДА можна назвати чимало. І одним з них є те, що в області зберігається позитивна тенденція у сплаті податків. Скажімо, добровільна сплата платежів до бюджету у поточному році сягає 90%. І це є високий показник, який свідчить, що платники податків чітко усвідомлюють – податки необхідно сплачувати. Сьогодні відбувається зближення можливостей підприємця і вимог держави. Тож ми всі зацікавленні у подальшому підвищенні податкової культури платників податків, і відповідно, створенню комфортних умов для тих, які сумлінно сплачують податки. Мені видається, що наші податківці свої обов’язки виконують на "відмінно". Тож хочу нині подякувати кожному працівнику податкової служби зокрема, та, звичайно, керівнику ДПА в області – Володимиру Поповичу. Відтак, згідно з розпорядженням ОДА, за багаторічну сумлінну працю в органах державної влади і високий професіоналізм Володимира Поповича нагороджено почесною відзнакою "За розвиток регіону", а кращих податківців відзначено грамотами та подяками.

Загалом дух свята та хороший настрій отримали не лише податківці, а й гості. Адже професійне свято податківці зустрічали з піснями, танцями, театралізованими дійствами. Чим не мало подивували запрошених. Адже кожен колектив податкових інспекцій області рясний не лише професіоналами, а й неабиякими талантами.

Обговорити на форумі