друкувати


Голова ОДА М.Палійчук оголосив про кадрові призначення в ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-07 12:27:41
Сьогодні, під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, Микола Палійчук повідомив присутніх про останні кадрові призначення в обласній державній адміністрації. Так, на посаду начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації призначено Олега Білоуса, а Тарас Вінтоняк обійняв посаду заступника начальника управління спорту.

Перший заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Микола Олінійчук доповів про колегію управління охорони здоров’я ОДА, на якій було розглянуто проблемні питання медицини у Рогатинському та Галицькому районах. На колегії керівництву районів були вказані недоліки, які необхідно і можна вирішити в найближчий час. Зокрема, розглядалось питання функціонування лікарських установ в районах, їх матеріального забезпечення. Найближчі подібні виїзні колегії управління охорони здоров’я, на яких, зокрема, будуть підведені підсумки роботи за півріччя, відбудуться в Калуському та Косівському районах. Також Микола Олінійчук повідомив, що у вівторок, 7 липня, у с.Вишнів Рогатинського району відкриється ФАП. А восени приступлять до реконструкції першої черги МСЕКу. Уже знайдено кошти в сумі 500 тис грн. на його облаштування. Зараз проходить процес виготовлення технічної документації, повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської ОДА.

Як повідомив Іван Будзак, перший заступник начальника управління освіти і науки, цього року в області буде менше випускників 9-х класів, в порівнянні з минулим роком їх кількість зменшиться на чотири з половиною тисячі. Це насамперед пов’язано із демографічною ситуацією, що склалася в державі на початку – в середині 90-х років. У зв’язку із зменшенням кількості учнів 9-х класів очікується певний недобір студентів у професійно-технічні училища та вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації. Така тенденція, за словами Івана Будзака, спостерігатиметься в найближчі кілька років.

Також в управлінні освіти і науки повідомили, що в області активно проходить кампанія з оздоровлення дітей. Розпочалось й фінансування капітальних видатків в закладах освіти.

На оперативній нараді Микола Палійчук доручив керівництву управління культури розпочати підготовку до найбільшого державного свята – Дня Незалежності, а також і до 20-ї річниці заснування Народного Руху України.

Начальник управління спорту облдержадміністрації Роман Вірастюк повідомив про здобутки прикарпатських спортсменів, серед яких варто виокремити 2 золоті та 1 срібну медаль Олександра Ісакова, здобуті ним на чемпіонаті України з плавання.

На нараді було повідомлено і про те, що 7-8 липня на Івано-Франківщині проходитиме навчальний тур для представників східних областей України щодо впровадження проекту "Місцевий розвиток орієнтований на громади". Місцеві фахівці Прикарпаття, яке визнано регіоном, що найкраще працює в рамках даної програми ПРООН, тепер будуть навчати працювати в рамках даної програми своїх колег зі сходу.

Обговорити на форумі