друкувати


Вшанували ідеолога українського націоналізму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-07 10:56:30
Івано-Франківська міська організація ВО "Свобода" провела панахиду-віче до 105-ої річниці від Дня народження одного з головних ідеологів українського націоналізму С.Ленкавського.

Поминальна панахида розпочалась біля барельєфу Провіднику ОУН, який розташований на вулиці С.Ленкавського, 20. Згодом відбулось невелике віче за участю громадськості, представників влади та ветеранів УПА. Усі виступи були присвячені неординарності постаті С.Ленкавського та його важливого впливу на становлення ідеології українського націоналізму. Наприкінці дійства учасники зібрання поклали до барельєфа вінки та квіти, а також виконали український державний гімн, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Голова Івано-Франківської міської організації ВО "Свобода" Роман Онуфріїв повідомив, що цією акцією українські націоналісти розпочинають серію заходів по відзначенню 105-ої річниці народження С. Ленкавського. Найближчим часом очікується презентації збірки світлин "Степан Ленкавський – творець Декалогу українського націоналіста" підготовлена заступником голови ВО "Свобода" з питань ідеології Олександром Сичем, а наприкінці липня відбудеться урочиста академія присвячена постаті Провідника ОУН.

Характеризуючи значення особи С.Ленкавського для сучасних українських політиків, очільник міських "свободівців" підсумував: "Такі постаті як Степан Ленкавський не потребують лише возвеличення в словах, увіковічення бронзою чи цитуванням в хрестоматіях. Такі постаті в першу чергу потребують наслідування".

Обговорити на форумі