друкувати


Сьогодні молоді педагоги в Коломиї отримали дипломи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-06 06:22:09
Сьогодні студентам Коломийського педагогічного коледжу вручали дипломи. Свято розпочалося опівдні. Україна отримала більше трьохсот педагогів з різноманітною спеціалізацією. Вручення дипломів – це свято з гірким присмаком, адже надалі наступає дуже відповідальна та неспокійна пора дорослого життя.

Результатом багаторічної роботи студентів є маленький пластиковий документ, який засвідчує високі досягнення та професійну майстерність. Коломийський педагогічний коледж завжди забезпечував високий рівень знань, бути його випускником є великою честю. Цього року отримала кваліфікацію "молодший спеціаліст" і Володимира Іванюк (на фото з мамою і бабусею), яка чотири роки навчання була відмінницею навчання та отримувала іменну стипендію голови облдержадміністрації. Дівчина була неодноразовою переможницею та призером багатьох олімпіад. Також всі ці роки Володимира незмінно керувала групою та допомагала іншим студентам в навчанні. З святкової сцени неодноразово прозвучала подяка Володимирі як зразковій студентці та активній учасниці в житті коледжу.

Цій тендітній дівчині випала честь проголосити зі сцени святкову промову. – ... Від імені батьків хочемо подякувати вам за науку, виховання, терпіння і теплоту, яку вливали у нас. Протягом цього часу ви доклали надзвичайно багато зусиль, щоб дати нам дорогу в життя. Кожен з вас залишив частинку себе у наших серцях. Ви завжди були нам порадниками, наставниками та друзями водночас, тому так важко покидати стіни рідного закладу. Ми з невпевнених першокурсників стали сміливими випускниками, за що також дякуємо. Також Володимира звернулася і до своїх однокурсників з побажаннями не жити кожною хвилиною та не боятися мріяти, адже мрії збуваються!

Хоч дівчина є надзвичайно ерудованою та кмітливою, але це їй не дає, на жаль, гарантії щодо працевлаштування. Гірка правда постає і перед іншими випускниками, які попали в жорна кризового часу. Сьогодні в Коломиї та в районі дуже складно влаштуватися вчителем. Володимира сподівається, що зможе працювати за фахом, адже для здобуття диплому вона приклала стільки зусиль!

Володимира Іванюк зізнається, що всі роки навчання пройшли непомітно та легко. Навчання для неї було у задоволення. Зараз дівчину переповнюють різні почуття, тому що не хочеться прощатися з рідними стінами коледжу та з прекрасними викладачами, але з іншого боку, вже позаду хвилювання перед державними іспитами та недоспані ночі. Це ще не кінцева мета для Володимири, тому що вона продовжить навчання в коледжі на бакалавраті, а в подальшому в університеті. Крім того, вона вчиться заочно паралельно і у Львові, де здобуває ще й економічну вищу освіту. Отже, часу для відпочинку небагато, та сьогоднішній день Володимира разом з одногрупниками проведе собі у задоволення. Буде лунати сміх, ноги болітимуть від танців, а очам посміхнеться завтра ранкове сонечко, яке ознаменує початок нового етапу в житті.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі