друкувати


З Днем Незалежності, Америко!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-04 10:59:46
Четвертого липня Сполучені Штати святкують національний День незалежності. 233 роки тому в заокеанській країні, в місті Філадельфія, була підписана Декларація незалежності, згідно з якою було проголошено, що тринадцять колоній у Північній Америці стають вільними державами, а всі політичні зв'язки між ними та Великою Британією анулюються. Автором Декларації був Томас Джефферсон (1743—1826), один з найвидатніших політичних діячів Америки того часу.

Сьогодні у США відбуватимуться численні паради та феєрверки, а люди святкуватимуть на традиційних пікніках у колі друзів і рідних. Як повідомив "Голос Америки", цього року багато американських міст внесли корективи у програми святкування. Через брак коштів, відміняються місцеві паради і феєрверки. Так, у містечку Лонскрест святкового салюту не буде вперше за 94 роки.

А ось де не бракуватиме цього дня святкового настрою і феєрверків – так це у столиці США – Вашингтоні. Тут, на галявині перед Капітолієм, відбудеться великий концерт. Отож тисячі людей з’їжджаються з усіх усюд, щоб на власні очі побачити у Вашингтоні і головний салют країни.

День Незалежності США святкуватимуть і в Україні. Найбільше у Києві та Львові. Зокрема, у місті лева відбудеться вечірка в аmerican style. Організаторами дійства є дизайнерки одягу Мирослава й Орися Вербицькі. Кожен, хто прийде на вечірку в клуб "П’ятниця" одягнений у джинси, ковбойські черевики чи характерні капелюхи, може не платити за вхід. А частуватимуть госте американськими стравами.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі