друкувати


До Єзуполя за… мамонтами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-04 10:33:00
Поблизу селища Єзупіль Тисменицького району знову працює археологічна експедиція студентів Національного університету "Львівська політехніка" під керівництвом вчених Інституту українознавства імені І.Крип’якевича НАН України.

Місце проведення археологічних розкопок є унікальною історичною пам’яткою кам’яного віку Східної Європи. У попередні роки тут було виявлено кістки викопних тварин — носорога та північного оленя, на яких полювали первісні мисливці, що проживали на території сучасної України понад 100 тисяч років тому. Особливо цікавим був минулий сезон, коли львівським пошуковцям пощастило натрапити на рештки мамонта. Якщо "чорні" археологи до нього не добралися протягом зими, цього літа, можливо, вдасться повернутися з рідкісними знахідками, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Як зазначив учасник дослідницької групи, заступник голови профкому студентів та аспірантів "Львівської політехніки" Анатолій Ігнатович, експедиція має значення не лише для розвитку археологічної науки, але й для оздоровлення студентів. Під час розкопок вони проживатимуть і харчуватимуться в польових умовах на березі річки Дністер, працюватимуть на чистому повітрі, спатимуть у наметах, що є альтернативою відпочинку на морі чи в горах.

Обговорити на форумі