друкувати


"Чисте повітря – 2009"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-04 10:19:50
Цільові профілактичні заходи під такою назвою триватимуть на Івано-Франківщині до 15 липня цього року.

Як стверджують екологи, під час руху автомобіля у повітря викидається до двохсот найменувань різноманітних речовин, майже кожна з яких шкодить здоров'ю людини. Тому основна мета, заради якої проводять операцію "Чисте повітря", полягає у тому, щоб зменшити забруднення атмосферного повітря викидами транспортних засобів.

І ця операція дає певні позитивні зрушення, адже з кожним роком порушників, що отруюють повітря вихлопами, стає все менше. Вимірювання відпрацьованих газів транспортних засобів проводиться за допомогою спеціальних приладів - газоаналізатора та димовимірювача, які й виявляють перевищення норм вмісту окису вуглецю у вихлопах автомобіля. Згідно Держстандарту граничний рівень утримання СО не повинен перевищувати трьох відсотків.

В Правилах дорожнього руху чітко сказано, що експлуатація автотранспортних засобів з перевищенням утримання забруднюючих речовин у викидах заборонена. Щоб вміст небезпечної сполуки у відпрацьованих газах автомобіля завжди відповідав нормам, працівники Державтоінспекції радять водіям перевіряти свої авто на станціях техобслуговування через кожні десять тисяч кілометрів пробігу.

Автор: Олег ТУРЧАНСЬКИЙ, Державтоінспектор
Обговорити на форумі