друкувати


Не було різниці між Заходом і Сходом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-03 05:26:28
Учора, 2 липня, в Києві, у приміщенні Кабінету Міністрів України, відбулось засідання Ради сільських і селищних голів. До її складу серед 120 представників усіх областей України і республіки Крим увійшли і п’ятеро сільських і селищних голів Івано-Франківської області. Коломийський район у Раді представляв селищний голова Отинії Богдан Тимчишин. Йому слово.

Нашу Раду було створено на першому Всеукраїнському з’їзді сільських і селищних голів, який відбувся 24 травня цього року. Його провела Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Рада була створена як орган, який доноситиме до найвищого керівництва держави проблеми сіл, простих людей-трудівників, з тим, щоб успішно їх вирішувати. 2 липня, власне, відбулось перше зібрання нашої Ради. Було обрано її голову, ним став сільський голова з Волинської області Богдан Гусак. Тепер він представлятиме наші інтереси у Верховній Раді, у Кабінеті Міністрів, діятиме пряма телефонна лінія для прямого зв’язку з Прем’єр-міністром.

Рада обговорила низку актуальних для села проблем: дороги, здавання молока, загальний стан у сільському господарстві. Було піднято найголовніше для нас усіх питання – місцевий бюджет і його наповнення. По цьому питанню виступала і Юлія Тимошенко. Перспективами повіяло від розроблених змін до бюджетного кодексу України в частині бюджетів сіл, селищ, міст районного значення. Там передбачено значне, до 100 відсотків, збільшення відрахувань до місцевих бюджетів (з податку власників транспортних засобів, зі збору за забруднення навколишнього середовища та ін.).

Рада прийняла звернення до Президента України, до Верховної Ради, з тим, щоб усі пропозиції Сільських і селищних голів не загубилися і втілились у рішеннях найвищого законодавчого органу нашої держави.

А головне, що на засіданні Ради не відчувалось жодної різниці між представниками Заходу чи Сходу України. Ми всі спільно вирішували наші насущні проблеми. І так би мало бути завжди і в усьому…

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі