друкувати


Табачника хочуть позбавити українського громадянства і вчених звань

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-02 12:22:45
Депутатська група "За Україну!" вимагає від Президента України Віктора Ющенка позбавити українського громадянства народного депутата Дмитра Табачника за "українофобські вислови".

Відповідне звернення до Президента оголосив сьогодні з парламентської трибуни представник депутатської групи "За Україну! Ярослав Кендзьор.

Він підкреслив, що поки що "ніхто не відреагував на черговий українофобський виступ депутата від Партії регіонів Дмитра Табачника.

За словами Кендзьора, для Дмитра Табачника "питання затвердження української мови є смертельно небезпечним".

У зв'язку з цим народний депутат згадав ситуацію в деяких країнах, зокрема таких, як Держава Ізраїль, Російська Федерація, де серед законодавців є неприпустимим виступати з ініціативами введення в систему освіти інших мов, які не є державними.

"Адже там, щоб отримати освіту, займати посади, необхідно знати історію держави і державну мову", - зазначив Ярослав Кендзьор.

Народний депутат також висловив переконання, що "вся прогресивна істинно українська інтелігенція вимагає позбавити професора Табачника всіх вчених звань".

Нагадаємо, учора, 23 червня, представник фракції Партії регіонів Дмитро Табачник ініціював від імені фракції відставку Івана Вакарчука з посади міністра освіти і науки, зокрема, у зв'язку з політикою відомства проводити тестування абітурієнтів виключно українською мовою, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі