друкувати


Покаліченого Леніна демонтують ...і віддадуть в руки Тимошенко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-02 12:14:58
Пошкоджений пам'ятник Володимиру Леніну на бульварі Шевченка в Києві демонтують. Про це заявив начальник ГУ охорона культурної спадщини столичної міськадміністрації Руслан Кухаренко.

"На час ремонту Леніна демонтують, а потім його долю вирішить Кабмін, адже це визначна пам'ятка національного рівня. Монумент зроблений з рідкісного матеріалу - карельського кварциту. З нього будували Мавзолей в Москві. Кварцит треба замовляти", - відзначив Кухаренко, якого цитує газета "Сегодня".

В той же час, київський скульптор Олег Пінчук оцінив вартість реставрації пам'ятника приблизно в 100 тис. грн.

Тим часом, заступник голови міськадміністрації Сергій Рудик вже запропонував створити музей "Парк радянського періоду", куди може переїхати і Ленін після реставрації. Але останнє слово - все ж таки за Кабміном. Якщо він не дасть санкції на "переїзд" пам'ятника, то монумент може повернутися на колишнє місце, відзначає видання.

Нагадаємо, у вівторок вранці активісти незареєстрованих націоналістичних організацій розбили пам'ятник Леніну, пошкодивши ніс і ліву руку монумента.

Одним з організаторів акції виступив член київської організації Конгресу українських націоналістів (КУН) Микола Кохановський. В той же час, глава Секретаріату Конгресу Степан Брацюнь заявив, що КУН не має відношення до розгрому пам'ятника Леніну, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі