друкувати


Поговоримо про вакцинацію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-02 10:40:25
Сьогодні в Івано-Франківську відбудеться круглий стіл "Вакцинація: стан, проблеми, перспективи. Правовий аспект". Його організатор — громадська організація "Світло миру" з міста Южне Одеської області, партнер – Івано-Франківська обласна асоціація юристів.

У засіданні братиме участь народний депутат України, автор законопроекту "Про внесення змін до ст. 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" Роман Ткач.

Ще 16 травня минулого року він вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, в якому йдеться про зміни до нині діючого закону щодо прийому до дитячих закладів дітей, яким не зроблено профілактичних щеплень. Необхідність прийняття законопроекту народний депутат пояснює тим, що на даний час в Законі України "Про захист населення від інфекційних хвороб" існує неузгодженість між нормами статті 12, в якій вказується на добровільний порядок проведення профілактичних щеплень дітей, та статті 15, в якій міститься заборона приймати дітей, які не отримали профілактичних щеплень, до дитячих закладів.

Роман Ткач вважає, що норма щодо заборони відвідування дитячих навчальних закладів дітям, які не отримали профілактичних щеплень, суперечить Конвенції про права дитини, Загальній декларації прав дитини, а також Конституції України, законам України "Про освіту", "Про дошкільну освіту", "Про загальну середню освіту", "Про охорону дитинства".

Зважаючи на те, що в чинному законодавстві України немає єдиної позиції щодо добровільного порядку вакцинації дітей, народний депутат вважає за необхідне внести зміни до статті 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" з метою узгодження порушеного питання, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі