друкувати


Триллер на Коломийщині: Невідомий отруїв продавців авто і пограбував

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-01 05:59:29
Пізно увечері 17 травня в селі Корничі Коломийського району Івано-Франківщини на віддалі 50 метрів від дороги державного значення інспектори дорожньо-патрульної служби звернули увагу на мікроавтобус білого кольору, що стояв без увімкнених габаритів.

Як згодом засвідчить подальший розвиток подій, спостережливість міліціонерів на маршруті несення служби стала, без перебільшення, рятівною для двох чоловіків, яких виявили в салоні транспортного засобу. Непритомних молодих людей негайно доставили в центральну районну лікарню. Лікарі кажуть, що якби годиною пізніше, то навряд чи ті зосталися б серед живих. Що прикметно, жодних тілесних ушкоджень у пацієнтів не було. Результати огляду мікроавтобуса також не переконували в тому, що дана подія безпосередньо пов’язана з учиненням підступного злочину.

В ході перевірки працівники міліції оперативно встановили особи доставлених у лікарню, хоч це було й нелегко. Адже ні при потерпілих, ні в салоні мікроавтобуса правоохоронці не знайшли жодних документів. Перевірка бази реєстрації транспортних засобів підказувала, що в мікроавтобусі могли перебувати двоє друзів-односельців з Кіцманського району Чернівецької області. Поки за життя пацієнтів боролися лікарі, а йшлося про отруєння невідомою речовиною, міліціонери спілкувалися з родичами цих осіб. Було з’ясовано, що того дня чоловіки поїхали до Івано-Франківська на авторинок продавати свої мікроавтобуси. З’ясувати, куди подівся інший мікроавтобус, вже належало оперативникам карного розшуку. Наступного дня було встановлено, що в цього транспортного засобу є новий власник. Останній підтвердив, що напередодні придбав буса в чоловіка з Чернівецької області, розплатившись з ним відповідно до погодженої ціни.

Новий власник мікроавтобуса ніяким чином не міг знати про подальшу долю продавця. Вони вдарили по руках і розійшлися.

Як встановлено в ході проведення оперативно-розшукових заходів, двоє мешканців Буковини разом мали намір повертатися додому мікроавтобусом Фольксваген, якого не вдалося продати. На виїзді з авто ринку до них підійшов молодий чоловік і виявив зацікавленість у придбанні транспортного засобу. Щоправда, попросив власноруч перевірити можливості і технічний стан буса. Мовляв, йому все рівно добиратися до Снятинського району, тож є добра нагода поїхати разом і на дорозі випробувати ймовірне придбання. Власник мікроавтобуса охоче погодився передати кермо незнайомцеві. Ніщо, власне, не віщувало біди. В одному з сіл Тисменицького району потенційний покупець зупинився біля крамнички, на кілька хвилин зайшов всередину, а, сівши знову за кермо, запропонував пасажирам втамувати спрагу пляшкою коли. У Коломийському районі незнайомець вже не мав з ким спілкуватися: обидва пасажири знепритомніли. Власне, в такому стані їх і виявили уночі співробітники дорожньо-патрульної служби.

Два наступні тижні потерпілі, яких вдалося врятувати, перебували у повній прострації. Дія медичного препарату, підсипаного зловмисником в напій, виявилася настільки згубною, що обидва чоловіки не тільки не пам’ятали обставин того, що з ними сталося, але й не впізнавали своїх найближчих родичів і дітей. Лише після того, як було встановлено речовину, що потрапила в організм потерпілих, лікарі знайшли протидію. Поступово пацієнтів повертали до пам’яті, а відтак правоохоронці з їхніх слів змогли скласти фоторобот особи, причетної до скоєння злочину. Завдяки копіткій і цілеспрямованій роботі оперативників карного розшуку особу зловмисника було встановлено, а невдовзі його затримали.

Вирішується питання про арешт мешканця Івано-Франківська, котрий заради привласнення 13 тисяч 800 доларів мало не позбавив життя двох людей.

Автор: Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі