друкувати


Слідчого у "справі Зварича" хотіли вбити

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-01 02:52:59
Львівський суддя-колядник Ігор Зварич дає важливі свідчення про діючу в "третій владі" систему хабарництва - кому і за що передавалися гроші, за скільки купувалися призначення, про інші неподобства у вищих судах України. Про це "Сегодня" повідомив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, розповідаючи про новини у "справі Зварича".

"Ми дізнаємося, скільки коштували посади суддів, які суми обходилися їх вироки, рішення, і ці цифри п'яти-шестизначні, - каже Кузьмін. - Підійшли до дуже високих посадових осіб в судовій ієрархії країни. Крім Зварича, допитали 8 інших суддів. Це вже не львів'яни, а кияни, причому високого рангу. Їх свідчення також документуються, долучаються до справи". Заступник генпрокурора не назвав прізвищ, повідомивши, що в суддівському корпусі "прекрасно знають, про кого мова". Разом з тим він поскаржився, що служителі Феміди, як і наділені імунітетом депутати, невразливі: "Можуть не з’явитися на допит, і нічого їм не буде".

Замах? Чи небезпечний Зварич для тих, хто може постраждати від його свідчень, чи його не чекає доля Максима Курочкіна (розстріляного кілером біля виходу зі Святошинського суду)? У Головному слідуправлінні ГПУ відповіли так: "Його охороняють не гірше за Президента". Але якщо Зварич в безпеці, то цього не можна сказати про Володимира Жербицького, який очолює слідчо-оперативну групу по його справі. Як повідомили нам джерела у столичній ДАІ, 22 червня, коли Жербицький їхав на службовому "Пассаті" в Бориспільський аеропорт, у іномарці... відмовили гальма. Машину відігнали на техстанцію, де виявили спробу несанкціонованого втручання - система була залита кислотою, що роз’їла гальмівні циліндри та інші вузли. "На щастя водія і пасажира, що швидкість набрати не встигли, було всього кілометрів 40 на годину, - говорять фахівці. - Педаль гальма просто провалилася. А цілком могло бути два трупа ". Сам Жербицький, якому ми зателефонували, цю інформацію не підтвердив, але й не спростував.

Автор: Олександр ІЛЬЧЕНКО
Джерело: СЕГОДНЯ
Переклад: Олег БОРОДАЧ
Обговорити на форумі