друкувати


Знайомилися майбутні чиновники

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-01 12:09:03
Учасники івано-франківського проекту "Молодь і влада" відвідали семінар на базі Тернопільської міськради.

Під час поїздки відбувся практичний семінар стажерів на базі виконавчого комітету Тернопільської міської ради, де відбулася зустріч із представниками відділів і управлінь виконкому. На семінарі, що відбувся у формі запитань-відповідей, івано-франківська молодь ознайомилась із соціально-економічним планом регіону, його проблемами та перспективами, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Представники виконкому розповіли багато цікавого як про місто, так і про роботу міськвиконкому. Заступник міського голови з гуманітарних питань Марушій Олег Олексійович, який між іншим наш земляк (народився в Коломиї), розповів про структуру, напрямки діяльності міськвиконкому та міської ради, познайомив молодь із історією Тернополя.

Голова юридичного управління Печіль Олександр Васильович розповів про роботу управління, про найпоширеніші та найцікавіші судові позови у місті. Фінансисти розповіли про місцевий бюджет, про основні напрямки інвестицій. Один з таких напрямів це спорт. Місцева влада виділила гроші на ремонт Тернопільського стадіону, також у місті діють 6 спортивних шкіл, які фінансуються з бюджету міськвиконкому. Також пріоритетною галуззю є туризм.

За словами головного спеціаліста з питань туризму управління культури та туризму тернопільської міської ради Маланій Марії Миколаївни наразі потрібно розвивати туристичну галузь, так як у 2012 році в Україні відбудеться чемпіонат Європи з футболу і Тернопіль може стати цікавим місцем для відвідування іноземними туристами. Щодо культури Марія Миколаївна розповіла про нестачу коштів для розвитку культури, на такі заходи (концерти, виставки, фестивалі і т.д.) виділяється лише близько 300 тис. грн. на рік.

В Тернополі, на відміну від Івано-Франківська, немає так багато галерей чи виставкових залів, арт-клубів, тому можна зробити висновок, що в цьому плані Тернопіль відстає від нашого міста, в якому нараховується декілька галерей та виставкових залів і достатньо розвивається молодіжне мистецтво. Заступник начальника прес-служби міської ради Кобельська Ольга Миколаївна розповіла про роботу прес-служби, яка складається з чотирьох осіб. Також вона розповіла про молодіжну політику в місті.

Після дискусії стажери ознайомилися із роботою управлінь та відділів виконкому Тернопільської міської ради. Це було досить цікаво, стажери подивилися на роботу управлінь та розповіли про роботу структурних підрозділів у Івано-Франківському міськвиконкому, здобувши неоціненний досвід.

Закінчивши роботу в управліннях, учасники проекту "Молодь і влада" відвідали презентацію Тернопільської молодіжної міської ради у якої досить цікава структура. До неї входить 23 особи, 10 представників з кожного ВНЗ міста, 10 представників молодіжних громадських організацій та три представники шкільного учнівського парламенту. Під час презентації також відбулося голосування за кандидатів на посаду голови молодіжної міської ради Тернополя.

Після цього стажери пішли ознайомлюватися з містом. Згодом відбулася екскурсія на екскурсійному тролейбусі. Молодь відвідала історичні пам’ятки та цікаві місця Тернополя. Усі учасники поїздки заявили про важливість та корисність такого досвіду і були задоволені виїзним семінаром та заявили про позитивність і важливість подібних заходів.

Обговорити на форумі