друкувати


Допомога від людей і Бога

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-07-01 11:08:11
Багатодітній родині Молінських, що живуть в селі Дуба Рожнятівського району,допомогли благодійники з "Карітасу". Завдяки прикарпатським журналістам, які показали сюжет про родину в ефірі обласного телебачення "Галичина", до Молінських приїхали представники івано-франківського "Карітасу".

Родина Молінських економить кожну копійку, бо тут виховують семеро дітей, а батько Роман не може працювати через травму спини. Рятуються домашнім господарством і сподіваються на Божу ласку. Працівники Благодійного фонду привезли харчі, побутову хімію та шкільне приладдя. Така підмога дуже до речі, адже всім дітлахам на зошити не настарчишся, повідомляє ОТБ "Галичина".

"Коли ми побачили сюжет по телебаченню і до нас звернулися ці люди безпосередньо, ми одразу ж приїхали сюди, щоби побачити на місці, яка є ситуація, — говорить Леся Дорош, фахівець БФ "Карітас" з роботи з дітьми та молоддю. — Звичайно, що зараз кризовий момент, кожному важко, але якщо є багатодітна родина — це надзвичайно важко".

Зі сльозами на очах приймала подарунки багатодітна мати Олександра Молінська. Вона розповідає, що хоч і сподівалася на якусь допомогу, але мріяти не могла про стільки подарунків одночасно. Радіє, що завдяки "Карітасу" хоч трішки вдасться зекономити. "Я дуже вдячна цим людям, хай їм Бог заплатить сторицею за те все, що вони мені привезли", — говорить розчулена жінка. З захопленням розглядали свої обновки діти. Цього разу на перше вересня вони підуть до школи з усім новим. Хоча батьки стараються до великих свят придбати дітям щось нове, щоб вони не почували себе гіршими поміж товаришів, але це не завжди вдається.

Сусіди шанують родину Молінських, кажуть, це працьовиті і добрі люди — стараються самі всьому дати раду. Проте найбільшу проблему самотужки подолати не можуть. Справа в тому, що сім'я з дев'яти осіб мешкає у маленькій сільській хатині, де є дві кімнати і коридор. План під забудову є, але коштів, зрозуміло, немає. Молінські сподіваються на допомогу влади і меценатів. Вони вірять, що чиновники не залишаться осторонь проблем людей, що наважилися виховувати багато дітей. І ще не завадило би вшанувати зусилля пані Олександри і присвоїти їй звання "матері-героїні".

Обговорити на форумі