друкувати


"Заочна" справа з хабарницьким підтекстом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-29 12:08:45
Співробітники управління боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області затримали при отримання хабара завідувача заочним відділенням одного з навчальних закладів Коломиї. За матеріалами міліції прокуратура порушила кримінальну справу.

Як з’ясовано, для одного з абітурієнтів 31-річний викладач на власний розсуд визначив умови зарахування в навчальний заклад. Ціна питання складала близько 20 тисяч гривень. Саме стільки зажадав підозрюваний за свої "послуги" в гарантованому зарахуванні абітурієнта на заочну форму навчання. Сім’я абітурієнта змушена була позичити гроші в родичів та знайомих, щоб виконати умови нав’язливого "доброчинця".

Під час завершальної фази оперативних заходів його було затримано після того, як він отримав жадану суму винагороди. Чоловік пов’язував з цими грошима своє благополуччя, натомість не тільки втратив перспективи на роботі, але й зганьбився карним діянням.

Згідно з Кримінальним кодексом України, за подібні злочини передбачено покарання, що пов’язане з позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі