друкувати


Спроба почистити каналізаційний колодязь закінчилася смертю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 04:03:08
Спроба почистити каналізаційний колодязь в смт.Заболотові на Снятинщині обернулася трагедією: четверо чоловіків загинуло, ще одного потерпілого вдалося врятувати.

А події того вечора розгорталися цілком прозаїчно: спочатку на дно п’ятиметрового колодязя спустився 29-річний чоловік. Заподозрівши, що з працівником трапилося нещастя, йому на допомогу кинувся місцевий мешканець, якого у злощасному каналізаційному люці теж спіткала біда. На порятунок двом бранцям підземелля почергово спустилося ще троє осіб, та вже незабаром допомога знадобилася і їм самим. Ці драматичні події привернули увагу випадкових перехожих, які і сповістили про біду місцеву пожежну охорону смт.Заболотова, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Уже за декілька хвилин до місця виклику прибув черговий караул Заболотівської місцевої пожежної команди. Начальник караулу Олександр Майоров, не гаючи часу, через вузький пройом каналізаційного колодязя організував рятувальні роботи і витягнув на поверхню 26-річного чоловіка, котрий заліз у злощасне підземелля останнім. Потерпілого одразу передали працівникам швидкої медичної допомоги.

Через токсичну загазованість у колодязі подальші рятувальні роботи місцевим пожежникам проводити було неможливо, тому їм на допомогу прибули професійні рятувальники зі Снятина. Одягнувши апарати захисту органів дихання, черговий караул 20 самостійної державної пожежної частини під керівництвом т.в.о. начальника Снятинського райвідділу ГУ МНС майора служби цивільного захисту Олександра Фещака за допомогою пожежно-технічного обладнання провів роботи по рятуванню людей, однак на поверхню підняли чотири бездиханні тіла. За фактом нещасного випадку ведеться розслідування.

Обговорити на форумі