друкувати


Від передозування знеболювальними помер Майкл Джексон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 09:49:05
25 червня 2009 року в Лос-Анжелесі помер легендарний поп-виконавець Майкл Джексон. Співаку було 50 років.

Як повідомляє TMZ.com, в четвер близько полудня за місцевим часом (приблизно о 22:00 за київським часом) у Джексона зупинилося серце. Його доставили до лікарні UCLA Medical Center, але лікарі не змогли його врятувати.

Пізніше інформацію про смерть Майкла Джексона підтвердив коронер (посадова особа, що встановлює обставини раптової або насильницької смерті).

Повідомляється, що співака привезли до лікарні у стані глибокої коми, а згодом медики констатували смерть.

Можливо, співак перестав дихати після чергової ін'єкції знеболюючого препарату. Про це повідомляє британський таблоїд The Sun із посиланням на джерело у відділенні швидкої допомоги медцентра Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Як розповіли в оточенні поп-виконавця, після ін'єкції демерола в Джексона почалося ускладнене дихання, він дихав все повільніше, поки не припинив дихати зовсім.

Особистий лікар, який знаходився поруч, спробував зробити йому штучне дихання і викликав швидку допомогу. Медики прибули через вісім хвилин і почали реанімаційні заходи. Лікарі намагалися запустити серце пацієнта по дорозі в лікарню, але безуспішно.

Виклик за адресою Майкла Джексона надійшов у службу порятунку о 12:22 за місцевим часом, а смерть була констатована лікарями медцентру о 14:26 (0:26 26 червня за київським часом). Попередня причина - зупинка серця.

Тим часом адвокат сім'ї Джексона Брайан Оксмен заявив, що той постійно приймав сильнодіючі препарати, щоб бути у формі перед серією з п'ятдесяти концертів у Лондоні, яка повинна була початися в середині липня13 липня. Квитки на шоу були розкуплені в інтернеті за лічені години. Кажучи про смерть співака, адвокат відзначив, що вона не стала несподіванкою.

"Люди, які його оточували, весь час його підштовхували (приймати сильнодіючі засоби). Якщо ви думаєте, що у випадку Анни Ніколь Сміт йдеться про зловживаннях, це і не порівняється з тим, що було в житті Майкла Джексона", - відзначив Оксмен. Нагадаємо, відома фотомодель Сміт була виявлена мертвого в номері готелю у Флоріді в лютому 2007 року. Було встановлено, що вона померла від передозування знеболюючих препаратів.

Розтин тіла Джексона повинен відбутися в 26 червня, його вже доставили в морг.

Препарат демерол (петідін, меперідін), про який повідомили джерела The Sun, є сильним анальгетиком з помірною седативною дією. У великих дозах він знижує здатність міокарду скорочуватися і при тривалому вживанні викликає залежність, повідомляє ТСН.

Відзначимо, що Майкл Джозеф Джексон досяг міжнародної популярності у віці 12 років як соліст дитячої групи Jackson 5, а згодом став одним із найуспішніших комерційних сольних артистів в історії і був названий "королем поп-музики".

Найбільшим визнанням користуються три альбоми, записані Джексоном під керівництвом продюсера Квінсі Джонса, — "Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982) і "Bad" (1987), причому "Thriller" занесений у Книгу рекордів Гіннеса як диск, що був розпроданий найбільшим накладом за всю історію музики (104 млн. примірників - на 2007р.).

Джексон тринадцять разів отримував премію "Греммі"; стільки ж разів він піднімався зі своїми синглами на перший рядок американських чартів продажів. Його ім'я двічі занесене в Зал слави рок-н-ролу — як сольний виконавець й учасник Jackson 5.

Обговорити на форумі