друкувати


Івано-Франківськ: Роботи пленеру тепер доступні усім

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-26 09:34:19
25 червня в Івано-Франківському обласному художньому музеї відкрито післяпленерову виставку. Вона є новою сторінкою в історії музею. За сприяння музею і спонсорів під керівництвом директора музею Михайла Дейнеги пленери "Бубнище - 2009" та "WSК" стали початком майстер-класу для молодих митців Івано-Франківщини.

Куратор пленеру, завідувач відділу образотворчого мистецтва Михайло Тимчук об'єднав під своїм керівництвом: Мар'яна Кочкодана, Назара Костіва, Василя Кузенка, Василя Різничука, Владислава Симчича.

Школа мистецтв вечірнього малюнку в художньому музеї стала початком творчих зустрічей, які вилились у попленерову виставку. Досягнення у пошуках, щирість спілкування, фантастична природа рідного краю творили атмосферу пленеру, а ще - обговорення, перегляд робіт, зустрічі при вогнищі, коли зорі летіли до землі, щоб почути спів і голос сопілки. Незабутнє перелилось у твори, де вібрації величного і дотик ангела, де муза творчості сиділа за одним столом і усміхалася кожному.

Роботи без назви, роботи - як відчуття творення, час миттєвостей, який залишається з нами. Яскравість відчуттів і веселкова палітра, незвичність у підході до усталених об'єктів, бачення своє цього світу виділяють цю виставку на тлі мистецького життя краю. Гурт, що шукає і знаходить, формується і заявляє про себе. Вони - творці свого становлення, це їхній час, який їх творить.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі