друкувати


У Коломиї грають в теніс класу "Люкс"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-25 07:29:26
Традиційний всеукраїнський юнацький тенісний турнір на призи стоматологічного центру "Люкс" відбувся на тенісних кортах Коломийської ДЮСШ. Цього року турнір уже набув міжнародного масштабу, оскільки взяти участь у ньому виявили бажання четверо юних тенісистів з Молдови.

Уже третій рік поспіль з легкої руки і доброї ініціативи директора стоматцентру "Люкс" Івана Потяка до Коломиї з’їжджаються помірятися силами юні тенісисти з різних областей України. Сам Іван Іванович не випадково став засновником турніру, який набирає все більшої популярності. Іван Потяк – великий шанувальник тенісу, сам активно займається ним у вільний час, він – серед кращих у категорії аматорів. Іван Іванович сам сповідує здоровий спосіб життя і активно пропагує його, також він наполегливо сприяє розвитку дитячого спорту в Коломиї.

- Турнір зібрав тенісистів у двох вікових категоріях, - розповідає тренер Роман Савуляк. – Мірятися силами будуть дівчатка до 12 і до 14 років, а також хлопчики до 12 років. Турнір був задуманий для наших дітей, які займаються тенісом у Коломийській ДЮСШ. Тим більше приємно, що турнір став відомим далеко за межами Коломиї і щороку збирає все більше учасників. Географія нинішнього турніру широка: діти з Харкова, Ужгорода, Одеси, Львова, Івано-Франківська, Тячева, Києва, тобто, з тих міст, де розвинутий теніс. Загальна кількість учасників – чотири десятки, це не так багато, як було торік. Справа у тім, що паралельно тривають тенісні змагання у Львові і Хмельницькому, тож частина спортсменів бере участь там. Одночасно брати участь у двох турнірах трохи затяжко.

На відкритті турніру юних тенісистів вітали заступник міського голови Володимир Тарновецький, сам ініціатор Іван Потяк, директор нашої ДЮСШ Василь Миронюк, начальник міського відділу спорту Анатолій Бурнаєв, представник федерації тенісу України. Усі бажали дітям чесної боротьби і успіхів. Найбільше було побажань доброї погоди, адже саме від цього залежить рівень проведення турніру. Змагання відбувались одразу на п’яти кортах, щоб учасники не сумували і не втрачали свій спортивний запал. Турнір має на меті виявити сильних дітей, з’ясувати їхній рейтинг, адже чим вищий у тенісиста рейтинг, тим більше у нього шансів узяти участь у змаганнях державного чи ще вищого рівня: на кубок України, на першість України і т. д. Загалом, змагання у Коломиї належать до високого рівня, вони затверджені федерацією тенісу України, проводяться згідно з календарним планом.

У Коломиї підтримувати дитячий спорт стає доброю традицією. Лишень на початку червня на тенісних кортах відбулись змагання на призи фірми "Меблі-Тиса", якою керує Тарас Будеркевич – сам любитель тенісу, активний меценат. Загалом, підприємці намагаються підтримувати і спортивні школи, завжди ідуть назустріч. З розумінням ставляться до всіх потреб спортсменів.

Уже після першого дня змагань виокремились явні лідери. Тож сьогодні, у день нагородження, у віковій категорії до 14 років медаль за перше місце, кубок, диплом і цінний приз отримала харків’янка Вікторія Піняєва. Друге місце посіла коломиянка Діана Будеркевич. На третьому місці тенісистка з Івано-Франківська Аня Павлюк. У молодшій групі дівчаток до 12 років перше місце посіла Анастасія Клименко з Одеси. Друге місце зайняла одеситка Габібат Хаджимамедова, третє – юна тенісистка з Кишинева Каріна Капра. За перше місце серед хлопців змагались харків’янин Віталій Стадник і його суперник Безуглий з Івано-Франківська. Також визначались переможці у парних розрядах.

Так чи інакше, а турнір здружив дітей, дав їм неоціненний досвід дружнього суперництва. А це означає, що й сам ініціатор Іван Потяк задоволений – його задум втілюється якнайкраще.



Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі