друкувати


Украв телефон – позбувся руки і ноги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-25 05:33:42
В Сомалі чотирьом чоловікам відрубали праві руки та ступні лівих ніг. Таке покарання їм виніс шаріатський суд за крадіжку телефонів та зброї. Вирок виконали на площі в сомалійській столиці Могадішо.

На покарання зібралися подивитися понад 300 людей, в основному жінки та діти. Юнакам, віком від 18 до 25 років, привселюдно відрубали кінцівки великим тесаком.

Як зазначає правозахисна організація Amnesty International, обвинуваченим не надали навіть можливість звернутися до адвокатів. Також їм було заборонено оскаржити вирок.

Раніше президент Сомалі Шаріф Шейх Ахмед, який представляє помірних ісламістів, у спробі примиритися з радикалами оголосив шаріатські закони обов'язковими для всієї країни. Це не принесло бажаного результату, утім, методи покарань батогом, відрубування кінцівок та страти вже фіксувалися у на півдні країни.

З початку травня між урядовими військами і радикалами йдуть запеклі бої, які вже докотилися до столиці. 20 червня влада Сомалі звернулася до урядів сусідніх країн з проханням про надання військової допомоги, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі