друкувати


Рада дозволила відбирати в людей приватні земельні ділянки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-25 04:42:48
Землю в людей можуть відібрати у випадку "суспільної необхідності". Верховна рада прийняла закон "Про відчуження земельних ділянок приватної власності для суспільних потреб та з мотивів суспільної необхідності".

За це рішення проголосували 358 депутатів з 440 присутніх у сесійній залі.

Закон визначає принципи відчуження земельних ділянок, порядок визначення викупної ціни, виокремлюються випадки викупу земельних ділянок для суспільних потреб та примусового відчуження з мотивів суспільної необхідності, повноваження органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо відчуження земельних ділянок та його порядок, форми та порядок відшкодування вартості земельних ділянок, які відчужуються, тощо.

Закон визначає поняття "суспільна необхідність" та "суспільна потреба", наведені особливості примусового відчуження земельних ділянок та запроваджений механізм, згідно з яким земельна ділянка може бути відчужена примусово лише з мотивів суспільної необхідності за рішенням суду.

Причиною такої необхідності, наприклад, може бути заплановане будівництво дороги через земельну ділянку, яка перебуває у приватній власності, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі