друкувати


КНДР пригрозила стерти США з лиця землі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-25 04:12:48
Північна Корея погрозила стерти США з лиця землі, якщо "американські імперіалісти" розв'яжуть нову війну. Пхеньян заявив, що більше не вважає себе зв'язаним умовами перемир'я, і пообіцяв дати відсіч Південній Кореї і її прибічникам.

Відповідну заяву розповсюдило державне новинне агентство.

Заяву оприлюднили за день до 59-х роковин початку Корейської війни 1950-53 років, що закінчилася перемир'ям, проте офіційно не завершена.

У травні Пхеньян заявив, що більше не вважає себе зв'язаним умовами перемир'я, і пообіцяв дати військову відсіч Південній Кореї і її прихильникам, якщо буде необхідність.

Нагадаємо, 18 червня японська розвідка доповіла, що на період з 4 по 8 липня КНДР запланувала пуск балістичної ракети у бік території США, швидше за все - Гавайських островів.

Після того, як Барак Обама пообіцяв Республіці Корея захист від ядерного удару, Пхеньян звинуватив президента США в розв'язуванні ядерної війни.

Есмінець ВМС США "Джон Маккейн" з 19 червня переслідує північнокорейське судно "Кан Нам", на борту якого, за деякими даними, може знаходитися зброя. За даними Сеула, судно слідує в Мьянму , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі