друкувати


Відбулося II пленарне засідання 40 сесії Коломийської міськради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-24 05:55:18
Сьогодні в залі засідань відбулася сорокова сесія Коломийської міської ради (друге пленарне засідання). Основними питаннями порядку денного було запропоновано такі: "Про уточнення міського бюджету на 2009 рік", "Про хід виконання Програми з енергозбереження та впровадження енергозберігальних технологій по м.Коломиї на 2008-2010 роки", "Про сплату коштів до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста Коломиї", "Про хід виконання міських програм з питань соціальної підтримки осіб з обмеженими можливостями", "Про передачу видатків на виконання делегованих повноважень у сфері охорони здоров’я передбачених по нормативах розрахунків на охорону здоров’я для міського бюджету Коломийській районній раді", "Про план роботи міської ради на ІІ півріччя 2009 року".

Головував на сесії міської ради Ігор Граділь, секретар міської ради. Весь час депутати міської ради були активні та вимагали уточнень та роз’яснень, щоб прийняти вірне рішення. Хоча в сесійній залі заледве зібрався кворум, але все ж засідання носило досить жвавий характер. Деякі питання не отримали голоси всіх народних обранців. Було закрито ряд депутатських запитів та зачитано прийняті міри щодо них.

По першому питанню доповіла начальник фінансового управління, Ганна Бакай. Керуючись документами, які мають юридичну силу, міська рада вирішила провести уточнення і бюджеті міста на 2009 рік. Управлінню економіки "врізали" 50,000 грн по програмі "Земельна реформа", а от відділ управління комунальним майном збагатився на таку ж суму для придбання і встановлення кемер з відеоспостереженням.

Коломийська міська влада переконана, що дбайливе використання паливно-енергетичних ресурсів є важливим резервом покращення результатів господарювання та подолання кризових явищ в економіці. Про хід виконання Програми з енергозбереження та впровадження енергозберігальних технологій по м.Коломиї на 2008-2010 роки розповів Володимир Тарновецький, заступник міського голови. Всі начальники відділів та управлінь міської ради повинні забезпечити щомісячний моніторинг щодо споживання та вартості енергоносіїв у підпорядкованих установах і закладах. Керівництво міста також буде зобов’язане скоротити споживання енергоресурсів на 20 відсотків в порівнянні з минулим роком. Володимир Васильович також виступив і по наступному питанню "Про сплату коштів до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста Коломиї".

Про хід виконання міських програм з питань соціальної підтримки осіб з обмеженими можливостями розповіла Оксана Томенко, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення. Заслухавши виступ, депутати міської ради прийняли проект рішення про надання ЦРЛ безкоштовних послуг зубопротезування інвалідам зору, про забезпечення ВУКМ безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до будинків і приміщень відділів та управлінь міської ради та соціальної інфраструктури.

З питанням про передачу видатків на виконання делегованих повноважень у сфері охорони здоров’я передбачених по нормативах розрахунків на охорону здоров’я для міського бюджету Коломийській районній раді виступив головний лікар Центральної районної лікарні І.Садов’як.

Також на цій сесії підняли болюче питання про кінотеатр "Джерело". По цьому питанню надали слово керівнику кінотеатру, яка розповіла про жалюгідний стан речей та про все, що робиться для збереження споруди. В підприємства на сьогоднішній день 61 тис. грн боргу перед працівниками та комунальними службами міста. Ігор Граділь виступив з пропозицією або відіслати подання з проханням виділити кошти для капітального ремонту та реконструкції кінотеатру владі області. Крім того, можливим варіантом також розглянули передачу приміщення та супутньої йому території приватному власнику, який би інвестував би кошти в реконструкцію "Джерела" з можливою добудовою розважальних закладів в комплексі. Важке становище вимагає рішучих дій, але чи хтось зголоситься відродити в нас кіноіндустрію та знову заповнити зал кінотеатру?

Розглядали також велику кількість земельних питань, по яких депутати були практично одностайними, лише зрідка вимагали уточнень. Кілька питань було направлено на доопрацювання за рекомендацією земельної комісії.

Загалом сорокова сесія міської ради була довготривалою, але й плідною.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі