друкувати


Чернівці: Затримано пасажирів літака. Підозра на вірус A/H1N1

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-24 03:43:45
Пасажирів авіарейсу, який летів за маршрутом "Форлі-Чернівці" 23 червня затримали в аеропорту Чернівців, оскільки виникла підозра, що в однієї з пасажирок літака - ознаки грипу A/H1N1.

Як повідомила начальник міського управління охорони здоров'я Валентина Тарасюк, рейс "Форлі-Чернівці" приземлився в аеропорту Чернівців 23 червня в 16:46. За регламентом, який діє в умовах пандемії грипу A/H1N1, першим на борт літака піднявся лікар аеропорту. Серед 68 пасажирів він знайшов одну людини з поганим самопочуттям.

Жінка була ізольована в ізоляторі медпункт аеропорту, викликані фахівці облСЭС і медпрацівники для проведення епідеміологічного розслідування випадку підозри захворювання на грип A/H1N1. Пасажирів рейсу затримали.

В аеропорт прибули посилена бригада "швидкої допомоги" і фахівці-епідеміологи. Медпрацівники провели огляд і опитування пасажирів. Встановили, що ще одна пасажирка скаржиться на погане самопочуття. Всі пасажири заповнили опитуючі листи, отримали рекомендації щодо дій у разі появи симптомів грипу. Отже, пасажирам дозволили пройти прикордонно-митний контроль і покинути територію аеропорту.

Дві пасажирка з підозрою на наявність вірусу були госпіталізовані в підготовлені палати обласної клінічної лікарні для проведення лабораторного вірусологічного дослідження. Результати першого і повторного дослідження дали негативні результати на вірус A/H1N1. З профілактичною метою в літаку і аеропорту проведено комплекс дезінфекційних та інших протиепідемічних заходів , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі