друкувати


Пісенна слава Прикарпаття долинула й до Житомирщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-24 02:45:25
Нещодавно в мальовничому селі Мар'янівка, що на Житомирщині, відбувався перший всеукраїнський дитячий пісенний фестиваль "Зорецвіт", в якому взяли участь 90 конкурсантів із 14 областей України.

Прикарпаття представляли шестеро учасників — юні співачки з Косівщини, Тисмениці та Калуша. Приємно, що повернулися дівчата з гарним настроєм та нагородами фестивалю, повідомляє ОТБ "Галичина".

Фестиваль "Зорецвіт" відрізнявся від інших багатьма речами. По-перше, обидва фестивальні дні відбувалися під відкритим небом, його учасники жили в наметах, харчувалися в польовій кухні, одним словом — романтика. Фестивальне містечко за два дні прийняло більше чотирьох тисяч гостей! По-друге, абсолютно всі учасники (найкращі представники кожного регіону) отримали подарунки на згадку про фестиваль.

А от третю особливість позитивною назвати важко. Річ у тім, що учасники фестивалю віком від шести до шістнадцяти років не ділилися на вікові категорії, а премій для лауреатів фестивалю було передбачено лише 4 — за три призові місця і гран-прі. Тож зрозуміло, боротьба була складною і, зважаючи на сильний склад учасників, кількість дипломантів з шести було збільшено до 12.

І тим більш приємно, що троє наших землячок із дев'яноста конкурсантів увійшли в категорію найкращих. А косівчанці Марічці Мойсюк з авторською піснею "Марічка" навіть вдалося завоювати третє місце. Дипломантами ж стали Світланка Данчук з Тисмениці та Соломійка Жекало з Калуша.

Обговорити на форумі