друкувати


Через три дні НСНУ обіцяє розвалити уряд і коаліцію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-24 11:45:26
На з'їзді, який відбудеться 27 червня, НСНУ може прийняти рішення про вихід з коаліції і відкликати своїх міністрів зі складу уряду. Про це заявила народний депутат, член президії "Нашої України" Ксенія Ляпіна.

"Нашоукраїнці" вважають, що, відкликавши своїх міністрів, вони лише полегшать завдання Юлії Тимошенко вести "політику порожніх крісел" в уряді.

"Таке рішення повинна ухвалити також фракція "Наша Україна" і природно, що після цього потрібно буде відкликати наших міністрів з уряду", - сказала вона.

"Ця коаліція вже давно стала прикриттям для переговорів БЮТ і ПР і не виконує своїх законотворчих функцій. Тому її існування потрібно припинити", - підкреслила народний депутат.

Щодо ж того, коли і як саме потрібно відкликати міністрів, Ляпіна відзначила: "Було б природним відкликати міністрів після виходу з коаліції. Проте з іншого боку, ми бачимо, що уряд перетворюється на уряд порожніх крісел, де Тимошенко прагне одноосібно правити і не поспішає призначати нових міністрів".

"Відкликавши наших представників з уряду, ми тільки спростимо їй завдання. Тому з питанням часу і механізму відкликання міністрів-нашоукраїнців потрібно визначитися окремо", - додала народний депутат.

Нагадаємо, вчора, 23 червня ВР проголосувала за відставку міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського – він став другим міністром-бютівцем, який зі скандалом покинув уряд (першим був міністр фінансів Віктор Пинзеник, який звільнився у лютому через незгоду з політикою уряду).

На початку червня Рада звільнила давнього опонента Юлії Тимошенко - міністра оборони Юрія Єханурова.

У березні уряд покинув "пропрезидентський" міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Усі згадані міністерські крісла досі залишаються вакантними.

Крім того, спікер Володимир Литвин повідомив, що в парламенті зареєстровано шість проектів постанов про звільнення членів уряду. Зокрема, мова йде про міністра юстиції Миколи Оніщука, міністра освіти і науки Івана Вакарчука, міністра культури і туризму Василя Вовкуна, міністра промислової політики Володимира Новицького, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також міністра охорони здоров'я Василя Князевича.

Всі ці міністри (крім Новицького та Луценка) вважаються лояльними до президента Віктора Ющенка, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі