друкувати


До Польщі… на могили

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-23 03:51:20
Івано-Франківські пластуни впорядкують могили українців у Перемишлянському повіті Підкарпатського воєводства Польщі.

Сьогодні 18 прикарпатських пластунів–членів Івано-Франківської округи Пласту НСОУ – за підтримки голови обласної ради Ігоря Олійника вирушать до Перемишлянського повіту Підкарпатського воєводства Республіки Польща і до 2 липня впорядковуватимуть тамтешні могили українців, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Івано-франківські пластуни під керівництвом голови ради округи Пласту Ігоря Шевчука їдуть до Польщі на запрошення тамтешньої громадської організації "Пограниччя", яку очолює "прихильний до українців" греко-католицький священик о.Стефан Батрух. Їх чекають у польських селах Бахів, Берізка, ґміні Балігрод.

За словами голови Івано-Франківської округи Пласту, депутата обласної ради Руслана Марцінківа, за прикладом колег–пластунів з Волині, зокрема з Луцької округи, які впродовж чотирьох літ опікуються могилами українців на Холмщині, пластуни Івано-Франківська започаткують цю "вельми добру, благородну справу на теренах Підкарпатського воєводства, де знайшли вічний спокій багато переселенців з України".

Обговорити на форумі