друкувати


Винуватця таємничої смерті знайдено через десятиліття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-23 03:24:06
На початку березня 1998 року до лікарні в обласному центрі з численними тілесними ушкодженнями було госпіталізовано 57-річного івано-франківця. Побої та травми виявилися настільки серйозними, що чоловік помер, не приходячи до тями.

Потерпілий потрапив до лікарні з квартири за місцем проживання. На тілі чоловіка не було живого місця. Крім того, як з’ясували оперативники, напередодні у франківця побував вдома незнайомець. Однак, встановити особу невідомця, який міг би бути причетним до заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, під час проведення оперативно-розшукових заходів не вдалося. Тож кримінальна справа, порушена за фактом заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, протягом тривалого часу перебувала в масиві так званих "висяків".

Між тим, співробітники міліції не полишали надії розкрити тяжкий злочин. Минулої суботи довготривалі напрацювання івано-франківських оперативників щодо встановлення та затримання особи, підозрюваної у вчиненні тяжкого злочину, увінчалися успіхом. Не зважаючи на те, що минуло понад десятиліття, правоохоронці ретельно вивчили матеріали кримінальної справи та зібрали достатню доказову базу, завдяки якій за підозрою у вчиненні злочину було затримано 37-річного мешканця обласного центру. Як виявилося, потерпілий та підозрюваний були знайомими. Але конфліктна ситуація, що виникла між ними, призвела до фатального наслідку. Прийшовши на "розбірки", молодший з чоловіків настільки розійшовся, що відлупцював опонента до смерті.

Фігуранта кримінальної справи заарештовано, він дає визнавальні показання. За вчинений злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Автор: Ольга КОВАЛЕНКО, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі