друкувати


Централізована електронна звітність на єдину поштову адресу ДПА України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-23 03:04:40
З 26 червня 2009р. в органах ДПС Івано-Франківської області впроваджується у промислову експлуатацію централізована система подачі електронної податкової звітності.

В результаті впровадження системи платники податків мають можливість подавати електронні звіти в інспекції, в яких вони зареєстровані, через Центр обробки електронних звітів (ЦОЕЗ) Державної податкової адміністрації України, або через оператора, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

Централізована система передачі електронних звітів скорочує час отримання платником податків квитанції про підтвердження подання звіту (до 30-ти хвилин з моменту отримання звіту ЦОЕЗ або оператором), надає йому можливість оперативно отримати інформацію про стадію проходження електронного звіту, гарантує його конфіденційність, сумісність з існуючими бухгалтерськими системами. Додатковою зручністю для платників податків є також опрацювання оператором звітів цілодобово й щодень (без вихідних).

Окрім того, нова система подачі звітності передбачає надання платникам права самостійно обирати – надсилати звітність безпосередньо до органів ДПС на єдину поштову адресу ДПА України: zvit@sta.gov.ua., або через оператора.

Також програмне забезпечення постійно підтримується в актуальному стані відповідно до змін в чинному законодавстві та є безкоштовним. Оновлені його версії можна завжди отримати в органах ДПС за місцем перебування на податковому обліку, на електронних адресах офіційних сайтів ДПА України та ДПА в областях.

А в перевагах електронної звітності над звичайною переконалися уже чимало платників податків Прикарпаття. На сьогодні звітність в електронному вигляді подають 3211 платників податків Івано-Франківської області, із них - 2902 платники податку на додану вартість, що складає 90,4 відсотки.

Обговорити на форумі