друкувати


Наслідки минулорічної повені: Викрито злочинний підряд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-23 02:07:32
Міліція Івано-Франківщини продовжує здійснювати комплекс заходів, спрямованих на додержання прав та законних інтересів громадян, що постраждали внаслідок минулорічної повені, а також законності використання бюджетних коштів, благодійної допомоги та іншого майна, виділеного для ліквідації наслідків стихії.

За п’ять місяців поточного року задокументовано 39 злочинів цього виду. Попри це міліція вживає заходів, щоб під час досудового слідства забезпечити максимальне відшкодування збитків, завданих державним чи громадським інтересам. За виявленими злочинами загальна сума збитків становить 3 мільйони 846 тисяч гривень, відшкодовано 2 мільйони 656 тисяч гривень.

Протягом червня цього року в ході проведення перевірок співробітники УДСБЕЗ УМВС України в Івано-Франківській області виявили факт розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах і службове підроблення службових осіб суб’єкта підприємницької діяльності та сільської ради в Рожнятівському районі. За матеріалами міліції прокуратурою області порушено кримінальну справу. Як засвідчують матеріали перевірки, шляхом складання фіктивних актів про виконані підрядні роботи замовники незаконно заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 2 мільйони 708 тисяч гривень.

Ці кошти були спрямовані на виконання робіт з регулювання та укріплення берега на річці Лімниця в Рожнятівському районі. Однак, отримавши суму на свій розрахунковий рахунок, товариство з обмеженою відповідальністю фактично не виконало своїх зобов’язань, передбачених умовами договору з сільською радою. Натомість службові особи сільради підписали фіктивні акти про виконання підрядних робіт, закривши очі на те, що фірма-підрядник не проводила берегоукріплення.

Тим часом у Коломийському районі порушено кримінальну справу стосовно службових осіб однієї з сільських рад, які всупереч інтересам служби внесли завідомо неправдиві дані до списків громадян про площі пошкоджених житлових будинків внаслідок повені. Таким чином 53 мешканцям двох сіл було незаконно виплачено 975 тисяч гривень з державного бюджету.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі