друкувати


Рада відмовилася від "пивних" мільйонів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-23 01:19:02
Депутати визнали, що додаткового фінансування потребує не лише парламент, але й охорона здоров'я в Україні. Верховна рада ухвалила в новій редакції скандальний закон про внесення змін до держбюджету на 2009 рік. За проголосувало 343 депутати.

Закон про "пивні гроші" ухвалено, частково врахувавши пропозиції президента та комітету Верховної ради.

Нагадаємо, 3 червня Верховна рада підвищила акциз на пиво на 93,5%, – з поточного рівня 0,31 грн за літр до 0,6 грн за літр. Доходи бюджету за рахунок надходжень від акцизного збору планувалося спрямувати, зокрема, на закупівлі інсуліну для лікування хворих на цукровий діабет. Крім того, ці кошти планувалося спрямувати на реалізацію заходів щодо цілодобового водозабезпечення Львова та на реставрацію Шевченківського національного заповідника в Каневі.

Але після того, як закон було внесено на підпис президентові України, стало відомо, що додаткові кошти від підвищення акцизу на пиво Верховна рада має намір спрямувати не тільки на закупівлю інсуліну, а й на утримання свого апарату.

18 червня президент Віктор Ющенко заветував цей закон, заявивши, що під час кризи недоцільно виділяти такі кошти на утримання парламенту.

Сьогодні, 23 червня, депутати вилучили із закону статтю, якою передбачалося збільшити видатки апарату Верховної ради на 97 млн. гривень.

Президент рекомендував направити 97 мільйонів на створення центру кісткового мозку, заходи на лікування дитячої онкології, забезпечення медичних заходів з боротьби з туберкульозом, СНІДом та онкологічними захворюваннями, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі