друкувати


ЄС спрощує умови працевлаштування мігрантів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-22 04:36:43
Від 18 червня набула чинності директива Європейського Союзу про так звані "сині карти" - дозвіл на проживання і роботу. Відповідна директива гарантує привабливі умови в'їзду і перебування в країнах Євросоюзу висококваліфікованих фахівців з третіх країн, до яких відносять і Україну.

Щоб отримати "синю карту", претендентами мають зацікавитися потенційні працедавці в одній з країн ЄС. Так звані "сині карти" за умовами нагадують "зелені карти", за якими з нового року українці можуть жити і працювати в Чеській Республіці.

Очікується, що термін дії "синьої карти" (назва якої походить від кольору прапору ЄС) складе від одного року до чотирьох років з можливістю продовження. Крім того, після 1,5 року легального перебування в одній з країн ЄС володар карти зможе переїхати з сім'єю в іншу країну Євросоюзу з можливістю легального працевлаштування на нову посаду. Найнеобхідніша умоав прийому на роботу іноземців – це юридично оформлений трудовий договір і відповідна професійна кваліфікація, повідомляє Українська газета в Чехії.

Обговорити на форумі