друкувати


Івано-Франківськ: Відбулося відкриття другого Соціального магазину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-22 03:07:13
В понеділок, 22 червня відбулось відкриття другого в нашому місті соціального магазину. У заході взяли участь понад 50 мешканців Івано-Франківська, активісти Громадського Форуму та його лідер Юрій Соловей.

Ініційований Юрієм Солов’єм проект "Соціальний магазин" покликаний ефективно допомогти тим мешканцям Івано-Франківська, які в умовах економічної кризи найбільше постраждали від різкого підвищення цін на продовольчі товари, повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

Ідею створення мережі соціальних торгових закладів, за словами Юрія Солов'я, було запозичено з досвіду європейських країн в яких подібні речі вже давно апробовані і дають позитивний результат. Щоправда наразі такий соціальний проект є чи не єдиний в Україні. "Я більше не знаю про такі проекти в Україні. - каже лідер "Громадського Форуму" Юрій Соловей. - І цей факт дуже мене дивує, адже такі соціальні проекти є надзвичайно ефективними. Це є нормальна європейська практика підтримки малозабезпеченого населення".

Для того, аби соціально орієнтовані торгові заклади були доступні якомога більшій кількості мешканців Івано-Франківська, команда Громадського Форуму почала працювати над створенням цілої мережі соціально орієнтованих магазинів. Як наслідок, сьогодні, у мікрорайоні БАМ за адресою: вул. Сухомлинського 2а, корпус 3, з’явився другий Соціальний магазин. Нагадаємо, що перший Соціальний магазин було відкрито 26 травня за адресою вул.Стуса буд.13 (м-н Позитрон).

Пересічні мешканці Івано-Франківська надзвичайно позитивно сприйняли такий соціальний проект. Присутні на відкритті закладу пенсіонери висловлювали подяку команді Громадського Форуму і сподівання, що в найближчому майбутньому таких соціальних торгівельних закладів стане ще більше. "Це дуже добре, що є такі проекти, адже вони приносять велику користь для старших людей. Сподіваюсь, що скоро таких магазинів стане більше. Це свідчення поваги до старших людей, і в цьому великий позитив", - сказала присутня на відкритті соціального магазину 69-річна Ірина Йосипівна Косів. Варто відзначити, що ті мешканці, які вже встигли закупитися кажуть, що продукція "Соціально магазину" дешевша порівняно з цінами на місцевих ринках.

Разом з тим, ініціатор соціального проекту Юрій Соловей висловив надію на те, що як місцева, так і центральна влада теж зверне увагу на нагальні проблеми простих людей та сама буде здійснювати дієві кроки для того, щоб їм допомогти. "Я знаю, що навіть сьогодні, в умовах складної економічної ситуації, влада все-таки має набагато більші, ніж у нас, можливості для того, щоб реально допомогти соціально незахищеним людям. Тому я вважаю, що влада повинна ефективно та з користю використовувати всі можливості для допомоги та захисту простих людей", - заявив під час відкриття соціального магазину лідер Громадського Форуму Івано-Франківська.

Обговорити на форумі