друкувати


Щоб олімпійську славу мати, треба спортсменам квартири дати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-22 12:41:35
Вісім найкращих спортсменів Івано-Франківська та два тренери у 2010 році можуть отримати власне житло в обласному центрі Прикарпаття.

Як повідомив Коломия ВЕБ Портал Віталій Матешко, голова міського комітету фізкультури та спорту, на Прикарпатті зробили перші кроки до спортивної слави, тренуються та заробляють медалі й славу для країни чимало талановитих спортсменів. Але, на жаль, багато з них змушені виїжджати з Івано-Франківська до більших міст або до столиці. Переманити спортсменів легко. Варто лише пообіцяти житло, адже для них, як і для мільйонів інших людей, неабияка проблема.

Пан Матешко вважає досягненням, що двом спортсменам параолімпійцям: Андрію Голінею та Роману Месику і олімпійцю Василю Федоришину вдалося покращити житлові умови за допомогою влади. Тепер на черзі ще кілька спортивних гордостей краю. Отож днями на третьому засіданні 42-ої сесії міськради було внесено зміни у програму розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки в частині фінансування

Відтепер згідно "Програми розвитку фізичної культури та спорту" на придбання квартир спортсменам в міському бюджеті на 2010-й рік було передбачено 400 тисяч гривень. За словами пана Віталія, зараз цю суму збільшено до 700 тисяч, взявши гроші з іншої галузі. Щоправда не всі депутати підтримали таке рішення. Знайшлися й такі, які називали рішення марнотратством. Проте тішить, що гроші таки будуть. Отож до 2011 року гроші на власні квартири отримають гімнастка Дарія Згоба, легкоатлети Роман Бублик, Ірина Шепетюк, Тетяна Ляхович, Христина Стуй, плавець Олександр Ісаков та тренери Оксана Крижанівська й Ігор Барна.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі