друкувати


Івано-Франківськ: Ювілейний сезон - ювілейна прем’єра

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-22 12:18:34
Ювілейною 50 постановкою режисера Сергія Кузика Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені І.Франка завершує ювілейний 70-ий сезон. До речі, трагікомедія "Дуже проста історія" Марії Ладо є восьмою (!!!) прем’єрою прикарпатського театру за короткий час.

Перший показ відбудеться 28 червня. Ця п’єса бестселер Марії Ладо, акторки за освітою та дочки знаного режисера, одна з найвідоміших робіт якого "Королева бензоколонки". В Україні постановку здійснили вже у 18 театрах. Твір видається старомодним, але не втрачає актуальності.

Працював над п’єсою знаний режисер, постановки якого з успіхом виконуються на сценах чернігівського, сумського, ніжинського та івано-Франківського театрах. Сергій Кузик - переможець багатьох міжнародних та всеукраїнських фестивалів. Торік співпраця з прикарпатського театру з цим режисером принесла перемогу у фестивалі "Прем’єри сезону - 2008". Зокрема була відзначена постановка присвячена жертвам голодомору "Ігри імператорів".

"Ще перед роботою над "Дуже простою історією" колектив театру був закоханий в цю п’єсу, і цим вони закохали мене, - каже пан Кузик. - Тепер ми разом закохані у цю виставу, де грають поруч з відомими та знаменитими акторами задіяна й наймолодші, адже в постановці всі ролі головні".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі