друкувати


Феміда нарешті визначилася з легітимним керівником "Оріани"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-20 02:31:24
Івано-Франківський Господарський суд, схоже, поставив крапку у питанні, хто ж все-таки є легітимним виконуючим обов’язки голови правління ВАТ "Оріана". Виконуючий обов’язки голови правління ВАТ "Оріана". Віктор Алещенко переконаний, що дане судове рішення більше не припускає двозначного трактування цієї ситуації — саме він є відтепер єдиним легітимним виконуючим обов’язки керівника цього підприємства.

— Повинен нагадати, що ще 23 грудня 2008 року відбулися загальні збори акціонерів, на яких були підтверджені мої повноваження в статусі виконуючого обов’язки голови правління ВАТ "Оріана". Однак досі чомусь розпорядник майна Валерій Рибачук у своїх різних клопотаннях, повідомленнях продовжує використовувати бланки ВАТ "Оріана" і підписуватись як в.о. голови правління цього підприємства. У зв’язку з цим хочу зазначити, що є ухвала суду від 30 січня 2009 року, в якій чітко зазначено: заборонити арбітражному керуючому-розпоряднику майна боржника ВАТ "Оріана" Валерію Рибачуку розпоряджатися майном "Оріани" та використовувати бланки з товарним знаком (логотипом) цього підприємства. На сьогодні у мене є повний пакет документів, які свідчать про те, що Рибачук на це права не має.

Ця вся історія, до речі, мала закінчитися ще рік тому, коли згідно з судовим рішенням В.Рибачук повинен був усунути перешкоди у виконанні мною обов’язків у статусі в.о. голови правління ВАТ "Оріана". Однак цей судовий наказ, який пересилався поштою у ВАТ "Оріана", перехопив п.Рибачук, який на той час, по суті, рейдерським способом захопив адмінприміщення "Оріани". І тільки тепер, у судовому засіданні Івано-Франківського Господарського суду 11 червня, він передав цей наказ мені. В нього були внесені зміни щодо нової адреси проживання В.Рибачука (а цей недогляд теж дозволяв Рибачуку протягом року чинити опір виконанню цього рішення) і згодом передано до державної виконавчої служби. Тепер він повинен звільнити приміщення "Оріани" і передати всю належну документацію.

І ще одне. Рішенням Калуського міськрайонного суду від 12 червня 2009 року виконуючого обов’язки заступника голови правління ВАТ "Оріана"-начальника юридичного відділу В’ячеслава Сорохтея, який був звільнений Рибачуком 17.03.2008 року, поновлено на роботі.

Джерело: Василь Гультайчук, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі