друкувати


Життя - за чарку фальсифікату

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-20 01:55:26
В одному з сіл Тисменицького району співробітники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю задокументували факт реалізації місцевим мешканцем спиртовмісної суміші.

Є підстави припускати, що саме цей сурогат став причиною госпіталізації одного з його "клієнтів" затриманого. Чоловіка у важкому стані доправили до лікарні після того, як він хильнув горілки, придбаної у 58-річного тисменичанина.

Зараз працівники міліції з’ясовують походження сировини, з якої він виготовляв з метою збуту спиртне. Літр цієї суміші продавався за 10 гривень, що, власне й приваблювало охочих до спиртного. У вилученій з помешкання рідині експерти виявили шкідливі домішки, що є небезпечними для життя та здоров’я людей. Зважаючи на тяжкі наслідки, до яких призвів незаконний збут підакцизного товару, проти продавця порушено кримінальну справу. Кримінальним кодексом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Тим часом працівники коломийської міліції встановлюють місце придбання алкогольних напоїв, які спричинили загибель літнього чоловіка. Його з діагнозом “алкогольна інтоксикація” доставили до реанімаційного відділення, але врятувати життя людини медикам не вдалося.

Автор: Зорина Кречко, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі