друкувати


Яремча: Працівники ринку "Водограй" погрожують перекрити залізничну колію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-19 03:27:26
Перекрити дорогу та залізничну колію погрожують працівники яремчанського сувенірного ринку "Водограй". Таким чином люди хочуть привернути увагу до збільшення ринкового збору, який нещодавно ввели на ринку курортного містечка.

Дрібні підприємці розповідають, що у час кризи наплив туристів суттєво зменшився. А ті, які й приходять на ринок майже нічого не купляють. Отож відповідно знизилися доходи. А тут нова біда - підвищення ринкового збору. Якщо колись за місце платили від4 до 16 гривень, то тепер зажадали від 10 до 25. "Такого робити зараз аж ніяк не можна, - категорично мовлять яремчанські базарники. - Арифметика проста: зі сто гривень прибутку, ми отримуємо 20 гривень доходу, а якщо збір становитиме 25, то виходить, що працюємо собі у збиток. А ще треба заплатити за світло, оренду землі, торговий патент. Отож ми ще й у великих боргах залишитися можемо".

Окрім того, підприємці стверджують, що сплачуючи гроші у місцевий бюджет та щодня ведучи по цьому бухгалтерію, вони помітили, що кошти взагалі не доходять до міської казни. Із заплачених 179 676 гривень місто отримало тільки 80 тисяч. Отож по дорозі гроші "випарувалися". "То на кого ми тоді працюємо? Кого годуємо?", - справедливо обурюються яремчанці.

Керівництво курортного містечка поки що ситуацію ніяк не коментує.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі