друкувати


Відродження молодіжних трудових загонів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-19 01:54:00
Обласне управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації спільно з Івано-Франківським обласним молодіжним центром праці на базі Богородчанського, Тисменицького районів проводять обласний фестиваль молодіжних трудових загонів "Ми працею славимо тебе, Україно!".

Фестиваль відбувається в рамках Всеукраїнської акції "Пам’ятати. Відродити. Зберегти", яка проходить на виконання Указу Президента України "Про проведення Всеукраїнської акції "Пам’ятати. Відродити. Зберегти". В обласному Фестивалі молодіжних трудових загонів 2009 року беруть участь кращі молодіжні трудові загони з Богородчанського, Верховинського, Галицького, Рогатинського, Рожнятівського, Тисменицького районів, повідомляє прес-служба ОДА.

Програма фестивалю передбачає круглий стіл з питань діяльності трудових об’єднань молоді, конкурсну творчу програму, трудовий десант на селекційному пункті Богородчанського держлісгоспу, молодіжну акцію "Пам’ятати. Відродити. Зберегти" та різноманітні спортивні змагання. Переможець обласного Фестивалю візьме участь в ІІІ Всеукраїнському огляді – конкурсі молодіжних трудових загонів "Ми працею славимо тебе, Україно!", що відбуватиметься в АР Крим.

До речі, В області працює 23 молодіжних трудових загони, в яких задіяні понад 300 осіб. Організовуючи роботу щодо сприяння працевлаштуванню та вторинній зайнятості молоді, управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації спільно з Івано-Франківським обласним молодіжним центром праці залучають студентів до участі в молодіжних трудових загонах.

Ця ідея власне не є новою, але досвід практичної роботи у 2000-2008 роках підтверджує, що діяльність трудових об’єднань молоді економічно виправдана, дає позитивний виховний ефект, має популярність у молодіжному середовищі, допомагає у вирішенні матеріальних проблем і сприяє фізичному і духовному оздоровленню молодих людей.

Молодіжні трудові загони – це можливість для змістовного проведення дозвілля, можливість пошуку нових друзів, а також отримання додаткового заробітку. Членами загону можуть бути учні загальноосвітніх шкіл і професійно-технічних навчальних закладів, студенти та курсанти вищих навчальних закладів, які не мають медичних протипоказань до виконання передбачених договором робіт.

Обговорити на форумі