друкувати


Прикарпаття: Міст через Сівку спорудять до кінця року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-19 11:55:49
На останній сесії Калуської міської ради депутат Ігор Кучма у Різному підняв питання переходу через річку Сівку на вул.Чорновола, де під час минулорічного паводку був зруйнований міст.

Роботи з його спорудження, звісно, розпочалися, та незабаром мине рік, а нового моста ще й близько нема. Це, за словами депутата, створює неабиякі незручності для жителів цієї вулиці, особливо для школярів та малечі, яку батьки щодня ведуть в садочок. Їм доводиться йти в обхід або ж переходити річку по кинутих так-сяк дошках, повідомляють "Дзвони Підгір’я".

Заступник начальника УЖКГ з питань благоустрою та реконструкції Микола Найда повідомив, що днями мав розмову з директором ВАТ "Західшляхбуд" — стрийської фірми, яка займається будівництвом нового моста, Володимиром Климюком. Керівник повідомив: ремонтні роботи були припинені у зв’язку з тим, що фірма тимчасово не працювала. Оскільки це питання вирішується, то будівництво незабаром відновлять. Зокрема, до кінця цього місяця планується зробити три із шести свердловин, уже завезені вісім балок на перекриття моста, а загалом міст, незалежно від надходження коштів, планують спорудити до кінця року.

Калуська міська рада, звісно, подала в область заявку на виділення 1млн 903 тисяч гривень на завершення робіт на об’єкті, який постраждав від паводку. Їх має виділити Кабінет Міністрів. Та поки що, за словами Миколи Найди, кошти не надійшли. А щодо спорудження через Сівку якоїсь тимчасової, але зручної, кладки, то посадовець зауважив, що проконсультується з цього приводу із мостобудівною організацією, адже коли триватимуть роботи, користуватися кладкою буде небезпечно.

Обговорити на форумі