друкувати


"Надія" гроші повертає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-18 11:42:19
Представники головної координаційної ради Асоціації антиколекторів та правозахисників України під час пре-конференції в Івано-Франківську назвали кредитні спілки, "Косівська", "Християнська злагода", "Єдина родина", "Сімейна позика", "Акорд" та Перше кредитне товариство як такі, що відзначилися своєю непорядністю.

За словами засновника першої в Україні антиколекторної компанії "Ваша надія", що відкрилася кілька місяців тому на Прикарпатті, Федора Олексюка, до них уже звернулося понад 500 мешканців області. Їхні заяви пов’язані, як правило, з безчинствами банкірів, представників колекторних компаній та кредитних спілок. Щодо банків, то найбільше при карпатців незадоволені діяльністю "Приват-Банку".

Антиколекторна компанія "Ваша надія" намагається допомогти усім, ошуканим вкладникам сучасних банків. І юристи компанії передали до судів області 14 справ що стосуються повернення вкладів. "А на законодавчому рівні ми ініціюємо заборону діяльності кредитних спілок як громадських неприбуткових організацій, оскільки їхня діяльність є все-таки прибутковою, - говорить пан Олексюк. — Але ці прибутки вдало приховуються як від держави, так і від вкладників. Такого парадоксу ніде в світі немає. Отож кредитні спілки повинні бути ліквідовані, або прирівняні до банківських установ з обов’язковим страхуванням вкладів громадян.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі