друкувати


Тимошенко: Криза в Україні зупинилася

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-17 01:17:30
Прем'єр із посиланням на не надто високі показники розвитку промисловості оголосила, що кризу в Україні зупинено. Показники промислового виробництва за травень 2009 року вказують на те, що економічна криза в Україні, "як мінімум, зупинена".

Про це на засіданні Кабміну заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Звичайно, якщо брати показники за січень-травень по відношенню до того ж періоду минулого року, то ми відзначаємо істотне падіння. Проте в травні по відношенню до квітня цього року вже є невелике зростання - 1,3%, хоча в деяких галузях ще є стагнація", - відзначила глава уряду.

Вона також оприлюднила статистику зростання по деяких галузях промисловості. Зокрема, за словами Тимошенко, зростання виробництва у видобувній промисловості склало 2,3%, в харчовій промисловості - 5,7%, у виробництві готових метизів - 7,2%.

Також Тимошенко звернула увагу на розвиток сільського господарства, в якому зростання у 2,3% зафіксоване навіть у порівнянні з минулим роком.

Нагадаємо, за даними Держкомстату, промислове виробництво в Україні порівняно з травнем минулого року впало на 31,8%.

Разом із тим, у травні порівняно з квітнем цього року показники промисловості трохи зросли - на 1,3%.

За прогнозом кандидата у президенти Сергія Тігіпка, Україна ще не досягнула дна кризи, яке очікується восени. Найважчим наслідком поглиблення кризових явищ, на думку економіста, може стати суттєве зростання рівня безробіття, за якого роботу може втратить кожен п'ятий українець, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі