друкувати


Українців і росіян буде мирити Німеччина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-06-17 10:57:49
Німецькі політики в черговий раз висловилися за наближення України до Європи та обіцяють поліпшити українсько-російські відносини. Запланований на середу, 17 червня, візит міністра закордонних справ Німеччини до Києва повинен показати, що ця країна підтримує Україну в її політичних реформах.

Про це заявив депутат німецького Бундестагу від соціал-демократів Ґерт Вайскірхен.

На переконання політика, як би не розвивалася ситуація в Україні, всі дороги для неї ведуть у Європу. "Це справа самої України - обрати шлях реформ і просуватися цим курсом уперед" - переконаний Вайскірхен.

У свою чергу, представник ХДС у Бундестазі Еріх Фріц вважає, що Німеччина має посприяти Україні впоратися з внутрішніми проблемами і нормалізувати відносини з Москвою.

"Україна, з одного боку, є частиною політики сусідства ЄС. З іншого боку, ми маємо зробити свій внесок до довготривалого поліпшення стосунків України і Росії і вирішення двосторонніх проблем", - відзначив німецький політик.

Нагадаємо, у вівторок, 16 червня на 13-му засіданні Ради співробітництва Україна - ЄС міністр закордонних справ головуючої в Євросоюзі Чехії Ян Когоут теж закликав українську сторону до проведення серйозних реформ.

На думку чеського політика, ці реформи мають бути проведені в політичній та економічній сфері, причому вони повинні бути дуже прозорими. В разі їхнього успіху, такі реформи, за словами представників ЄС, повинні стати підґрунтям для полегшення візового режиму між Україною та ЄС у довгостроковій перспективі, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі